Ohita navigaatio

Turun Ukraina-keskuksen toiminta käynnistyi Kotoutumisen osaamiskeskuksen tiloissa

Suomen Ukrainalaiset ry on aloittanut Turun Ukraina-keskuksen toiminnan Turun kaupungin Kotoutumisen osaamiskeskuksen tiloissa 1.11. alkaen.

Julkaistu:

Turun Ukraina-keskuksen tarkoitus on koota Turun ukrainalaisia yhteen ja tarjota heille harrastusmahdollisuuksia, kotoutumista tukevaa tietoa sekä mahdollisuuden opiskella suomen kieltä.

Keskuksen toiminta järjestetään Turun maahanmuuttopalvelujen Kotoutumisen osaamiskeskuksessa osoitteessa Linnankatu 31, 3. krs. iltaisin ja viikonloppuisin.

Suomen Ukrainalaiset ry:n vetämä Asiallinen Apuri -projekti antaa Turun Ukraina-keskuksessa tukea ukrainalaisille ja muille sitä kaipaaville. Projektin tarkoitus on Ukrainasta Suomeen tulevien ja Suomessa oleskelevien maahanmuuttajien, kausityöntekijöiden sekä heidän perheenjäsentensä yleinen ja henkilökohtainen sosiaali-, terveys-, työ- ja elinkeinoneuvonta sekä tiedotusmateriaalien laatiminen. Toimintaa järjestetään muun muassa nuorisolle ja lapsiperheille sekä tilapäistä suojelua saaneille että Suomessa pysyvästi asuville maahanmuuttajille.

Keskus tukee ukrainalaisten ja muidenkin maahanmuuttajien kotoutumista. Tilat ovat myös muiden maahanmuuttajien kotoutumista tukevien yhdistysten käytössä. Keskuksen toiminnan yhteistyökumppaneita Suomen Ukrainalaiset ry:n lisäksi ovat mm. Varsinais-Suomen Viro-keskus ry, Moldova Club Bucuria ry, Interkulttuurinen Foorumi ry, Nuorten Keskus Tauria ry, Tukiyhdistys Borisfen ry, Vertep ry, Olemisen Balanssia ry ja Turun suomenkielinen työväenopisto.