Ohita navigaatio

Turku toivotti uudet kansainväliset osaajat tervetulleiksi

Julkaistu:

Turun kaupungintalolla järjestettiin keväisessä keskiviikkoillassa yleisötilaisuus, jossa kaupunki toivotti uudet kansainväliset asukkaat lämpimästi tervetulleiksi. Tapahtuma kokosi yhteen noin 50 uutta turkulaista sekä edustajia International House Turusta, Business Turusta ja kaupungin kulttuuritoimesta.

Alkusanat pitänyt pormestari Minna Arve korosti puheessaan kansainvälisten osaajien merkitystä Turun tulevaisuudelle. ”Te, kansainväliset osaajat, olette erittäin tärkeitä kaupungillemme ja toivotamme teidät avosylin tervetulleiksi,” hän sanoi.

Pormestari Arve kohottamassa maljan vieraiden kanssa

Turussa uudet asukkaat voivat odottaa saavansa avoimen vastaanoton ja konkreettisia mahdollisuuksia. Pormestari Minna Arve kuvaili tilaisuudessa, kuinka Turku ei pelkästään toivota uusia asukkaita tervetulleiksi, vaan pyrkii aktiivisesti rakentamaan yhteyksiä heidän ja kaupungin tarjoamien mahdollisuuksien välille. ”Tänään keskitymme verkostoitumaan ja tutustumaan siihen, mitä kaikkea Turku voi tarjota teille ja perheillenne. Meidän monikulttuurinen kaupunkimme juhlii monimuotoisuutta ja tarjoaa avoimet ovet kaikille,” Arve sanoi. Hän korosti, että Turku haluaa uusien asukkaidensa tuntevan olonsa kotoisaksi ja löytävän paikkansa kaupungin aktiivisina jäseninä.

Pian 800 vuotta kansainvälisyyttä

Turun kaupungin ohjelma kotoutumisen edistämiseksi painottaa osallisuutta ja monimuotoisuutta. Esimerkiksi International House Turun palveluvalikoimaan kuuluu yhteisöllistä kielikoulutusta, työllistymisen tukemista sekä kulttuurien välistä vuoropuhelua. ”Turussa on käynnissä monia hankkeita, jotka tukevat erityisesti muunkielisten asukkaiden aktiivista osallistumista ja hyvinvointia,” Arve selitti.

Tapahtuma valotti myös, kuinka kaupunki pyrkii kaventamaan hyvinvoinnin ja terveyden eroja ehkäisevällä työllä ja kohdentamalla palveluita erityisesti niitä tarvitseville väestöryhmille ja alueille. ”Me seuraamme asuinalueiden kehitystä ja pyrimme aktiivisesti parantamaan erityisesti niiden alueiden tilannetta, joilla on haasteita,” Arve lisäsi.

Tapahtuma päättyi pormestari Arven toiveeseen, että uudet asukkaat löytävät paikkansa Turun yhteisössä ja tuntevat olonsa tervetulleiksi kaupunkiin, joka valmistautuu juhlimaan 800-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2029. ”Toivon, että tunnette olevanne osa Turun tulevaisuutta, kun yhdessä astumme uuteen vuosisataan,” Arve totesi, kuvastaen kaupungin ja sen asukkaiden yhteistä polkua eteenpäin.

Turku jatkaa sitoutumistaan monikulttuurisuuden ja kotoutumisen edistämiseen, mikä on olennainen osa kaupungin pitkän aikavälin strategiaa. ”Turku kutsuu kaikki osallistumaan elämyksiin, työhön, edelläkävijyyteen ja kestävään kasvuun – elämään elämänsä parasta aikaa.”

Katso kuvakavalkadi tilaisuudesta IHT:n Facebookista.