Ohita navigaatio

International House Turku maahan­muuttajien tukena

Turku panostaa jatkuvasti maahanmuuttajien tukipalveluihin. International House Turku -palvelukokonaisuudessa asiakkaita autetaan eri kielillä, erityisesti työllisyyteen ja opintoihin liittyvissä asioissa.

Julkaistu:

Turku panostaa jatkuvasti maahanmuuttajien tukipalveluihin. Kauppatorin asiakaspalvelupiste Monitorista löytyy neuvontaa eri kielillä niin arjen toimintoihin, yrityksen perustamiseen kuin lakiasioihinkin. Palvelut toteutetaan osana uutta International House Turku -kokonaisuutta. International House Turussa työskentelevät myös asiakasohjaaja Jonathon Murphy ja sosiaaliohjaaja Hero Palani.

— Tehtäväni on ohjata asiakasta esimerkiksi työnhakuun, oleskelulupiin, verkostoitumiseen tai suomen kielen opiskeluun liittyvissä kysymyksissä. Usein laadimme myös henkilökohtaisen asettautumissuunnitelman. Asiakkaat ovat arvostaneet tilaisuutta keskustella samoja kokemuksia läpikäyneen henkilön kanssa, sanoo asettautumisneuvontaa englanniksi tarjoava Jonathon Murphy.

International House Turun sosiaalineuvoja Hero Palani ja asiakasohjaaja Jonathon Murphy ovat tavattavissa Kauppatorin Monitorissa.

Apua saatetaan tarvita myös sosiaalialan osaamista vaativissa kysymyksissä. Silloin Hero Palani on oikea henkilö auttamaan.

 Tarjoan sosiaalialan neuvontaa, erityisesti sosiaalietuuksissa ja niiden yhdistämisessä työn vastaanottamiseen tai opintojen aloittamiseen. Kohderyhmä ei rajoitu vain vieraskielisiin, vaan esimerkiksi paluumuuttajat, joille järjestelmä on vieras vuosien ulkomailla asumisen jälkeen, ovat myös tervetulleita, sanoo Hero Palani.

International House Turku -palvelut ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Palvelut ovat saatavilla ajanvarauksella ja ilman. Helpointa on tulla paikalle asioimaan Monitoriin, jolloin alkuinfo auttaa kartoittamaan asiakkaan tarpeita.

Artikkeli julkaistu alun perin Turkupostissa 1/2022.

Teksti ja kuva: Ville Heirola